E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Amandelmeel pannenkoek: lekker en koolhydraatarm

Amandelmeel pannenkoek: lekker en koolhydraatarm
19 januari 2018 Linda Nordholt
Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek: hiermee scoor je bij elke zoetebek!

Amandelmeel is niet meer weg te denken uit de koolhydraatarme keuken. Net als kokosmeel. Want je kunt er alles mee doen. Van brood, tot muffins, tot koekjes tot….deze pannenkoek. Een heel simpel gerecht wat zeer geliefd is. Met name op de zondagochtend bij het uitgebreide ontbijt. Zelf maak ik deze altijd een avond van te voren en eet het gerust koud op. Ook gaat deze pannenkoek wel eens mee als tussendoortje of makkelijke lunch.

Amandelmeel is inmiddels te verkrijgen bij de meeste grotere supermarkten, bij de natuurwinkels, biologische winkels en bij de notenboeren, ook op de markt. In Duitsland vind je het in iedere supermarkt en het is daar nog goedkoper ook. Hier in Nederland is amandelmeel nog niet zo bekend en daarmee ook nog wat duurder. Kijk altijd wel even op het etiket of je puur amandelmeel hebt. Heb je nog te kiezen, kijk dan ook naar de hoeveelheid koolhydraten. Ook dat wil verschillen. Kies dan degene met de minste koolhydraten.

Je kunt het ook zelf maken. Zo kan het wat goedkoper worden. Gebruik dan de blanke amandelen of amandelschaafsel. Maal deze in een foodprocessor of hakmolentje of koffiemolen tot meel. Niet te lang doormalen want dan komt er teveel olie vrij en krijg je amandelpasta. Ook lekker maar niet de bedoeling. Naast dat amandelmeel koolhydraatarm is, is het ook nog eens glutenvrij.

Het is overigens wel lastig te vervangen in recepten. Dus wie een notenallergie heeft kan helaas geen amandelmeel gebruiken. Je kunt het proberen met kokosmeel, dat wordt snel droger. Gebruik dan zeker de helft minder en een ei + wat water extra.

Benodigdheden (1 persoon):

  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl-wijnsteenbakpoeder
  • 2,5 el slagroom
  • Stevia naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren, amandelmeel, bakpoeder, slagroom, zout en Stevia goed door elkaar heen tot er een stevig beslag ontstaat.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet het beslag in de pan.
  3. Bak de amandelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin

Voedingswaarden per portie:

KcalKhEiwitVet
32631327

 

Comments (29)

  1. Bettie 2 maanden geleden

    Vanavond voor de 1e keer gemaakt. ik had mooie pannenkoekjes maar de 1e vond ik wat droog, Heb door het laatste gedeelte van het beslag een flinke scheut amandelmelk gedaan en toe was het meer vloeibaar en bleven ze wat dunner, meer net zoals een “gewone” pannenkoek. Ik had de eerst gebakken met plakken kaas erop (nadat ik ze had omgedraaid) en de laatste met een klontje boter en wat zoetstof, die smaakte bijna net zoals poffertjes 🙂 Volgende keer wil ik proberen met bessen erop of frambozen. Lijkt me ook heerlijk.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 maanden geleden

      En dat is ook heel lekker met bessen:)

  2. Stientje 9 maanden geleden

    Hoi,
    Ziet er goed uit, maar wat mag je er op doen of eet je ze zo?
    Groetjes

    • Auteur
      Linda Nordholt 9 maanden geleden

      Zo zijn ze ook heerlijk. Eventueel ongezoete slagroom (of gezoet met wat Stevia) kan ook.

    • Kees Buskes 4 maanden geleden

      Werkelijk superlekker! Heb twee bolletjes geraspte gember door het beslag geroerd en een topping gemaakt van 8 minuten geroerbakte Hollandse groenten van AH (met dragon, koriander en basilicum toegevoegd)

      • Auteur
        Linda Nordholt 4 maanden geleden

        Dat is een goede tip. Dank je wel.

  3. Wendy 10 maanden geleden

    Ik heb ze pas ook gemaakt, maar mijn ervaring is, dat ze erg brokkelig zijn. Als ik ze om wilde draaien vielen in stukjes uiteen. Ze smaakten wel lekker, maar ik had bijna geen hele pannenkoeken.

    • Auteur
      Linda Nordholt 10 maanden geleden

      Toverwoord is geduld:) Op laag vuur eerst bakken tot ze loslaten en dan omdraaien.

  4. merel 10 maanden geleden

    linda, ik heb dit recept met kokosmeel gedaan,
    smaakt heerlijk.
    in het recept staat 2,5 el. slagroom maar dat zal wel 2,5 dl.
    moeten zijn toch !?

    • Auteur
      Linda Nordholt 10 maanden geleden

      Ik gebruik 2 eetlepels slagroom:) Maar wat meer is ook okee hoor als ze daardoor beter worden bij je.

  5. ikram 10 maanden geleden

    hoi
    ik heb ze ook maar gemaakt straks eten hmmm..

    groetjes ikram

    • Auteur
      Linda Nordholt 10 maanden geleden

      En? Smaakte het?

  6. Syl 10 maanden geleden

    Welke stevia kopen jullie?
    Vaak is maar een klein gedeelte echte stevia. Ook de duurdere flesjes bevatten weinig stevia.
    Wat te kopen?

    • Auteur
      Linda Nordholt 10 maanden geleden

      Ik gebruik altijd de Greensweet Stevia, puur natuur en bij een reform of natuurwinkel te koop. Gewoon even vragen naar 100% pure Stevia.

  7. joh 10 maanden geleden

    er staat bij het bakken van pannenkoeken amandelmeel en bakpoeder is dit een foutje ?? gr van Joh

    • Auteur
      Linda Nordholt 10 maanden geleden

      Geen foutje, klopt helemaal:)

  8. Carla Tugemann 11 maanden geleden

    Hallo Linda,

    Mag je geen melk gebruiken om pannekoeken te maken?

    Gr Carla

    • Auteur
      Linda Nordholt 11 maanden geleden

      Dat mag eventueel wel, maar daar zitten meer kh in, dus hou daar rekening mee. Gebruik anders eventueel amandelmelk.

  9. Mariella 11 maanden geleden

    Recept gelezen wat mij verbaasd is dat er slagroom wordt gebruikt mijn vraag is kan ik daar ook kokosroom voor gebruiken.
    Mvg,
    Mariella

    • Auteur
      Linda Nordholt 11 maanden geleden

      Ook dat is zeker mogelijk hoor.

  10. Van der Straeten 12 maanden geleden

    Hoi linda
    Ik heb een vraagje over de amandelmeel pznnekoeken ? In het recept staat slagroom over welke slagroom gaat het hier ?
    En als ik ze maak zijn ze altijd plat hoe komt dat ?
    Groeten carla

    • Auteur
      Linda Nordholt 12 maanden geleden

      Gewoon ongezoete slagroom uit een pakje. En bij mij zijn ze ook altijd plat:)

  11. Elly 1 jaar geleden

    Ik maak ook gebruik van koolhydratenarm eten. Ik vraag me af of het uit maakt of het voor de middag is of avond? Kan je ook te veel eten als je wilt afvallen?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Je kan het voor ieder moment gebruiken hoor. Je kunt teveel eten, maar als je je houdt aan de balans die ik voorschrijf zul je nooit teveel eten.

  12. Linda 1 jaar geleden

    Hoi Linda,

    Wanneer ga je een productlijn op de markt brengen met koekjes, cakejes, chips, brood, chocola en sauzen en verschillende pasta varianten en rijst?

    Groetjes Linda

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Dat zou tof zijn ja:)

  13. Sjaak 1 jaar geleden

    Ziet er heel lekker uit!

  14. Lydie 1 jaar geleden

    Zelfs de kinderen en man zijn hier dol op, Een lekkere zoete verassing op tafel.

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Geweldig om te horen! dank voor het delen en wat fijn dat ook man en kind meegenieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*