E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarm brood: waar te koop?

Koolhydraatarm brood: waar te koop?
17 juli 2014 Linda Nordholt

Koolhydraatarm brood waar te koop - Slank met Linda

Koolhydraatarm brood is letterlijk brood met een verlaagd koolhydraatgehalte. De meeste broden die je bij de supermarkt kunt kopen bevatten zo’n 5,5 tot 7 gram koolhydraten per sneetje. In vergelijking met een gewone bruine of volkoren boterham zo’n 10 tot 15 gram minder koolhydraten. Let je op koolhydraten dan is dit dus een super alternatief.

Koolhydraatarm brood mag wettelijk pas koolhydraatarm genoemd worden als er ten minste 30% minder koolhydraten in zitten in vergelijking met normaal brood. Het tarwemeel in koolhydraatarm brood wordt in de meeste gevallen vervangen door sojameel (vanwege het hogere eiwitgehalte en lagere koolhydraatgehalte). Ook amandelmeel wordt veel gebruikt.

Koolhydraatarm brood: waar te koop?

Veel bakkers zijn inmiddels bekend met koolhydraatarm brood. Vraag er maar eens naar. Een nadeel vind ik dat bakkers vaak niet kunnen vertellen hoeveel koolhydraten erin zitten. Ook de overige ingrediënten zijn vaak niet duidelijk. Ik koop het brood het liefst bij de supermarkt. Bij Albert Heijn, Jumbo en de Plus ben ik ze al tegengekomen. Het is echter geen goedkoop brood, maar ja. Ze verkopen momenteel naar mijn weten alleen halve broden. Vraag ernaar bij de broodafdeling want ze hebben het vaak niet op voorraad. Je kunt het wel gewoon bestellen en de broden zijn prima in te vriezen.

Wil je weten of je beter koolhydraatarm brood of speltbrood kunt eten? Lees deze blog maar eens.

Start direct met koolhydraatarm eten!

Doorbreek die vicieuze cirkel van afvallen en weer aankomen. Voor een goede start heb ik daarom een GRATIS KOOLHYDRAATARM WEEKMENU gemaakt. Zo hoef je niet na te denken waar te beginnen en zet je jouw lichaam direct aan tot vetverbranding. Voor een ‘boost’ in afvallen en een opstap naar een gezond eetpatroon.Reacties (7)

 1. Simone 2 jaar geleden

  Ik zag het gisteren toevallig liggen bij de Aldi
  € 1,29 voor 400gr

 2. Martijn 3 jaar geleden

  Ik koop zelf al enige tijd heerlijk koolhydraat arm brood en taart bij http://www.lowcarbbakery.nl. Dit zijn heerlijke producten en koolhydraatarm. TOP!

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Hoi Martijn, bedankt voor de tip!

 3. kimberley pex 4 jaar geleden

  Wat ik nog even wil melden, na t lezen van n prachtig boek over voeding, is dat echt –100%–roggebrood de helft (!) minder koolhydraten bevat dan gewoon tarwe .

 4. kimberley pex 4 jaar geleden

  Koolhydraatarm . Ik lees nu veel over endo-ecto-en mesomorf. Dat is de lichaamsbouw. I.d.d. endomorf valt alleen af met koolhydraatarm dieet.

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Bedankt voor jouw reactie. Onafhankelijk van de lichaamsbouw is het sowieso verstandig te letten op de koolhydraatinname. Met name het eten van de goede gezonde koolhydraten is van belang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*