Koolhydraatarm broodje shoarma
24 juni 2017 
1 min. leestijd

Koolhydraatarm broodje shoarma

Voor wie denk koolhydraatarm brood te moeten missen op een koolhydraatarm dieet, heeft het mis. Zelfs dit ‘fastfood receptje’ met een broodje shoarma is koolhydraatarm én zeer voedzaam. En bovenal is het glutenvrij.

Ben je op zoek naar meer koolhydraatarm glutenvrij brood, lees dan ook zeker dit blog: Koolhydraatarm glutenvrij brood

Benodigdheden (2 personen)

  • 150 gram shoarmavlees
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 75 gram amandelmeel
  • 35 gram fijngemalen sesamzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter (ongezouten)
  • snufje zout
  • 1 el slank met linda mayonaise met knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng het meel, zaad, bakpoeder en zout in een kom goed door elkaar
  3. Klop de eieren los in een andere kom samen met de roomboter.
  4. Voeg de twee mengsel bij elkaar en meng goed, laat dan 20 minuten staan om te rusten (niet in de koelkast)
  5. Vorm 2 mooie broodjes van het deeg
  6. Doe dit 10 tot 12 minuten in de oven en klaar!
  7. Bereid de shoarma en maak de Slank Met Linda Mayonaise met knoflookpoeder.
  8. Bereid het shoarmavlees.
  9. Beleg de broodjes met vlees, sla en tomaat.

Tip: Heb je er geen zin om het broodje zelf te maken op deze manier? Neem een gerust een simpelere variant van een koolhydraatarm broodje. Je vindt de mogelijkheden hier: Koolhydraatarme broodjes en bolletjes

Voedingswaarden

  • Kcal: 412
  • Kh: 12
  • Eiwit: 16
  • Vet: 39

Benieuwd naar nog meer fastfood receptjes? Kijk eens hier:

Koolhydraatarme frietjes: 3 tips

Koolhydraatarm eten bij een snackbar; kan dat?

Koolhydraatarme pizza en pizzabodems: Ontdek alle mogelijke manieren voor een heerlijke koolhydraatarme pizza

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
H. Adema
Door

H. Adema

op 10 Sep 2017

Zijn de voedingswaarden per 100 gram ? Het lijkt me namelijk een broodje met nogal veel kcal. 75 gram amandelmeel is toch al snel meer dan 400kcal.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 Sep 2017

Per broodje. Dus voor het hele recept het dubbele nemen.

Jenet
Door

Jenet

op 22 Apr 2018

Het recept was ruim voldoende voor 2 broodjes. ER hadden wel 3 broodjes van gemaakt kunnen worden want ik kreeg het broodje niet eens op. Ik vond het erg lekker maar je moet niet verwachten dat je een pitahbrood- achtige smaak hebt. Het heeft een rulle textuur en brokkelt. Dus eten met mes en vork

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Apr 2018

De structuur is zeker anders, dat klopt. De volgende keer misschien iets meer vet toevoegen of een extra ei. Hopelijk heeft het wel gesmaakt:)

Ans
Door

Ans

op 22 Apr 2018

Af en toe eet ik dit (of kebab) op een speltshoarma broodje vd AH. Saus maak ik van Griekse yoghurt en teentje knoflook. Is dat ok? Groet, Ans

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Apr 2018

Als je strikt kh arm wilt volgen dan zou ik het speltbroodje even laten. Spelt bevat nog aardig wat kh (wel de goede overigens).

M. Kist
Door

M. Kist

op 10 Nov 2019

Beste Linda, Het lijkt mij een erg lekker recept, ga het ook zeker (snel) proberen. Toevallig gisteren een Tortilla Wrap (Atkins) gegeten met vegetarische shoarma. Deze wrap / broodje (sinds kort eet ik koolhydraatarm) eet ik meestal met gesneden rauwe andijvie. Misschien een leuke afwisseling voor iemand die eens iets anders wil proberen. Groetjes, Marcel

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 Nov 2019

Zeker dit recept proberen, het is heerlijk! En dank je wel voor je tip. Wat een feestje is het toch he, koolhydraatarm eten?!

M. Kist
Door

M. Kist

op 13 Nov 2019

Beste Linda, Het klopt dat koolhydraatarm eten een feestje is, het is alleen wel erg bewerkelijk in het begin. Na ongeveer 3 maanden bezig te zijn met mijn levensstijl verandering, begin ik de gerechten die ik eerst maakte met koolhydraatrijke ingrediënten nu een beetje onder de knie te krijgen met koolhydraatarme producten. Het is een hoop zoek- en rekenwerk om de goede producten te vinden en het vergt een groot doorzettingsvermogen om van de suiker verslaving af te komen en nog meer om er vanaf te blijven. Ik ben nu ongeveer 3 maanden bezig met behulp van jouw assistentie en andere sites/ blogs (i.v.m. recepten) om de verandering in mijzelf tot stand te laten komen, dit heeft geresulteerd in een gewichtsverlies van bijna 15 kilo en een zeer goed gevoel over mijzelf en mijn verbeterde eigenwaarde, bedankt hiervoor. Groetjes, Marcel

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 Nov 2019

Wauw Marcel, wat een mooi bericht en wat een geweldig resultaat. Daar mag je oprecht trots op zijn. En wat lief dat je dit deelt. Ik kan niet anders zeggen dan ga zo door. Topper en ik ben trots op je!

Bolier
Door

Bolier

op 14 Sep 2020

Ik merk dat je af en toe bij de voedingswaarde het hebt over "dierenarts". Bedoel je daarmee VETTEN?

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!