Koolhydraatarme nasi goreng
30 juli 2017 
1 min. leestijd

Koolhydraatarme nasi goreng

Goedgekeurd in de Club van Linda en met dank aan Ineke voor het recept:

Nasi Goreng, maar dan met rijst gemaakt van bloemkool

Ingrediënten (voor 2 personen)

Nodig voor de rijst :
1 fijn gehakte bloemkool. *

Verder nodig :
Een bakje 100 gr bacon stukjes
1 prei, gesneden en schoon gewassen
1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
1 paprika, schoon en gesneden
3 of 4 lepel nasikruiden
Een klein scheutje ketjap asin (zout)

Voor erbij :
Gebakken eitje
Eventueel zelfgemaakte pindasaus erbij
Sambal

Bereidingswijze

* bloemkool voorbereiden is het meeste werk. Het mooiste resultaat met de hand/mes snijden. Zelf proberen met machine of rasp. De bedoeling is dat je voor 2 pers een diep bord met ‘rijst korrels’ hebt. (Niet voorkoken)

Of koop gewoon een bak kant en klare bloemkoolrijst.

Bak de bacon knapperig in de pan waar je straks de eieren bakt.
Neem een wok of ruime pan met wat olijf olie, roerbak eerst de knoflook, dan paprika en daarna de prei. Schep er ook de nasi kruiden doorheen. Laat in een paar minuten zacht worden. Dat hangt af van de maat van de gesneden groente. Het bacon mag er ook bij dan kunnen de eitjes in die pan.

Als je een wok gebruikt mag er de bloemkool in een keer op, besprenkel die met wat van de ketjap en schep de heleboel om. Blijf scheppen totdat alles goed gemengd is en het min of meer op nasi lijkt.

Opscheppen en eitje erop. Eet smakelijk

P.s. In deze nasi heb ik geen ui verwerkt. Miste die ook niet. Gebruikelijke nasi begin ik met ui en knoflook. Aldus Ineke en natuurlijk een eet smakelijk namens Ineke 🙂

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Lydie
Door

Lydie

op 10 Feb 2018

verrassend lekker. De tip van de pindasaus maakt het gerecht af. De man, zoon en schoonzoon vonden het de lekkerste pindasaus die ze ooit hadden gegeten.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 Feb 2018

Yessssssss! Daar doen we het voor:)

Elles
Door

Elles

op 22 May 2018

Erg lekker! Zelfs de kinderen waren enthousiast over deze “nasi”

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 May 2018

Yesssss, leuk is dat he?!

mariellekras
Door

mariellekras

op 28 Jun 2018

Wat is de voedingswaarde van de pindasaus? Kan het nergens terugvinden

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 03 Jul 2018

Ah ja, niet altijd vermeld ik deze erbij. Ik weet dat men vaak meer maakt:) Je kan het eventueel zelf even invoeren in een voedingsdagboek.

Linda
Door

Linda

op 25 Jul 2018

Helemaal top deze nassie. ??????? Gr cobie.

Mariska Grunberg
Door

Mariska Grunberg

op 01 Feb 2019

Hallo Linda.Ik wil graag deze nasi maken maar mag ik ook andere olie gebruiken?Ik word nl ziek van olijfolie mijn maag kan die niet verdragen.Ik heb het al zo vaak geprobeerd maar helaas.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 01 Feb 2019

Is kokosolie, roomboter of ghee misschien een oplossing? Als je dat kunt verdragen zijn dit ook goede keuzes.

antje van den berg
Door

antje van den berg

op 16 May 2019

Wat voor een nasi kruiden gebruik je?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 May 2019

Het beste is deze zelf te maken. Maar je kunt ook eens kijken bij de kruiden van Jonnie Boer. Bijvoorbeeld de Vadouvan kruiden.

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!